Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Carriage CIWL 2757 van Stichting Stoomtrein Goes Borsele

1

2
NameCIWL Restauratiewagen
ManufacturerOfficine Meccaniche Italiane te Reggio Emilia (I)
Year build1926
Gauge1435 mm
LocationGoes
Ready for service?nee
Classification2'2'
Orig. ownersCompagnie Internationale des Wagon Lits (CIWL)
Historical numbers2757
      
Diese Tekst ist leider nicht im Deutsch verf├╝gbar

Restauratierijtuig Compagnie Internationale des Wagon Lits


Dit luxe blauwe restauratierijtuig komt uit een serie van 25 stuks (serie WR 2749-2773), die in 1926 in Italie is gebouwd en behoort tot de eerste stalen restauratierijtuigen. De 2757 werd, samen met de eerste afgeleverde rijtuigen van deze serie, hoofdzakelijk in Italië ingezet en heeft in verschillende internationale treinen dienst gedaan. Incidenteel kan het rijtuig op het traject Milaan - Genua mee hebben gereden in de “Nederlandse Lloyd Express” die Indiëgangers van Den Haag SS van en naar de haven in Genua bracht, in aansluiting op de boot naar Batavia.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft het rijtuig enige jaren dienst gedaan in demobilisatie- en verlofgangerstreinen van het Britse leger op de routes Milaan – Calais en Villach – Hoek van Holland. Dit waren de langste aaneengesloten ritten uit zijn carrière. In de jaren vijftig reed het mee in de Italiaanse luxe trein “Treno Azzurro”op de route Milaan – Napels, maar ook op routes van de Simplon Oriënt Express en de Rivièra Express uit Amsterdam. De 2757 is zonder noemenswaardige aanpassingen in dienst gebleven tot 1965. Na buitendienststelling in 1969 is het rijtuig in 1972 verkocht aan een Britse brouwerij die het een aantal jaren als restaurant bij een hotel in Denham bij Londen exploiteerde. Na sluiting van dit etablissement heeft de Great Western Railway Preservation Group het in enigszins onttakelde toestand kunnen verwerven en na een opknapbeurt nog enige tijd stationair op haar lokatie bij Southall gebruikt, waar vandaan het in 2004 bij de SGB terecht is gekomen.


Andere rijtuigen uit deze serie reden vanaf 1927 al op de route Parijs – Amsterdam. In de periode 1928-1939 reed een viertal rijtuigen (2765-2768) na een paar technische aanpassingen mee in elektrische blokkendoos-treinen, aanvankelijk op het traject Amsterdam - Rotterdam en vervolgens in de boottrein Amsterdam - Hoek van Holland. Over een periode van meer dan 50 jaar hebben rijtuigen van deze serie dienst gedaan op Nederlands grondgebied, in de jaren '30 bijvoorbeeld in de “Rotterdam Lloyd Rapide” die Indiëgangers naar en van de boot in Marseille bracht, in de '60-er en '70-er jaren van de vorige eeuw ook in vakantietreinen, zoals de Zon- en Méditerraneo Express en tenslotte in de Intercity-Plus, de laatste binnenlandse dienst waarin een restauratierijtuig van de Wagons-Lits was opgenomen.


In deze rijdende restaurants werden op een heel klein oppervlak, complete maaltijden klaargemaakt op het kolengestookte fornuis. De beide salons, waar de reizigers de maaltijd konden gebruiken, bevinden zich nog steeds in nagenoeg originele staat. De draaistellen zijn nog voorzien van de oorspronkelijke glijlagers.


In 2019 heeft een volledige asbestsanering plaatsgehad, waarbij het interieur zo veel als mogelijk is behouden. Die onderdelen liggen sindsdien in opslag. Het rijtuig is daardoor in onttakelde toestand te zien in Goes. Inmiddels is het rijtuig verkocht aan een particulier, die de restauratie van het rijtuig voorbereidt. Voorlopig verblijft het rijtuig nog bij de SGB.

Data maintained by:
Ralph van Meer, email: destoomtrein(a)home.nl
Steef Janssens, email:
Please substitute (a) for @, this is an anti-spam measure