Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Carriage C 120 / 91 626 Au van Museumspoorlijn STAR

NameWürttemberger
ManufacturerMaschinenfabrik Esslingen (D)
TypeCid-wü 98a
Year build1905
Gauge1435 mm
LocationStadskanaal
Ready for service?ja
Weight15,14 ton
Total length13,05 m
Classification2
Orig. ownersKöniglich Württembergische Staats-eisenbahnen (K.W. St.E.B.), Deutsche Reichsbahn Gesellschaft (DRG), Deutsche Bundesbahn (DB), Mindener Kreisbahn (MKB), Westfälische Almetalbahn (WAB)
Historical numbersCi 109 (MKB), 91 626 Augsburg
      
Diese Tekst ist leider nicht im Deutsch verfügbar

Dit rijtuig is in de zomer van 2006 overgenomen van de Westfälische Almetalbahn, samen met nog vier rijtuigen van hetzelfde type. Het zijn van oorsprong Württembergse rijtuigen, die na een lange geschiedenis en een stevige verbouwing bij de Mindener Kreisbahn uiteindelijk bij de WAB terecht kwamen, die ze in 2000 liet restaureren bij de werkplaats Rastatt (D).


Bij de STAR is dit rijtuig eind november 2006 als tweede Württemberger binnengenomen voor een kleine opknapbeurt, die twee maanden geduurd heeft. Hierbij zijn de balkonplafonds in oude kleur en stijl teruggebracht, is op een aantal plaatsen roest verwijderd, het vele houtwerk geschilderd, zijn de ramen geschilderd en gangbaar gemaakt en het toilet grondig onder handen genomen. Tevens zijn de verlichting en de verwarming nagekeken en getest. In de loop van de tijd zullen nog wat kleinere zaken worden afgemaakt.

Data maintained by:
Tim Goorman, email: timgoorman(a)gmail.com
Please substitute (a) for @, this is an anti-spam measure