Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Rijtuig C 123 / 95 042 Stg van Museumspoorlijn STAR

1

2
NaamWürttemberger
FabrikantMaschinenfabrik Esslingen (D)
TypeCid-Wü 12
Bouwjaar1914
Spoorwijdte1435 mm
StandplaatsStadskanaal
Bedrijfswaardigja
Gewicht14,3 ton
Lengte o/b13,05 m
Asindeling2
Oorspr.eigenaarsKöniglich Württembergische Staats-eisenbahnen (K.W. St.E.B.), Deutsche Reichsbahn Gesellschaft (DRG), Deutsche Bundesbahn (DB), Mindener Kreisbahn (MKB), Westfälische Almetalbahn (WAB)
Hist. nummersCi 118 (MKB), 95 042 Stg
      

Dit rijtuig is in de zomer van 2006 overgenomen van de Westfälische Almetalbahn, samen met nog vier rijtuigen van hetzelfde type. Het zijn van oorsprong Württembergse rijtuigen, die na een lange geschiedenis en een stevige verbouwing bij de Mindener Kreisbahn uiteindelijk bij de WAB terecht kwamen, die ze in 2000 liet restaureren bij de werkplaats Rastatt (D).

Na aankomst bij de STAR is dit rijtuig vrijwel direct (begin oktober 2006) binnengenomen in de werkplaats voor een schilderbeurt van de houten delen, verwijderen van roest, aanpakken van de balkonplafonds, nazien van de ramen en herstel van het toilet. Tevens werden de verlichting en de verwarming nagekeken en getest. Eind november 2006 is het rijtuig weer uit de werkplaats gekomen, waarna in 2007 nog enkele kleine zaken zijn afgerond. Het rijtuig is sindsdien weer klaar voor de inzet bij de STAR.

Het rijtuig krijgt in januari/februari 2014 zijn revisie.

Data beheerd door:
Tim Goorman, email: timgoorman(a)gmail.com
Vervang (a) door @, dit is een antispam maatregel.