Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Stoom Stichting Nederland (SSN)

topobject topobject
De 01 1075 is een van de weinige bewaard gebleven kolengestookte locomotieven van de serie 01.10. De loc kwam al in 1975 naar de SSN, maar heeft jarenlang terzijde gestaan tot begin jaren '90, na de val van de Muur in Duitsland, de loc naar het Dampflokwerk Meiningen kon worden overgebracht voor een grote revisie. Hierbij is de loc tevens van olie- op kolenstook teruggebouwd. Sinds mei 1992 is de loc volledig gereviseerd weer in dienst, en is op het moment de zwaarste en snelste sneltreinstoomlocomotief die in Nederland bewaard is gebleven.

 
Totaal 1995 objecten.