Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van De Stichting v/h Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM)

topobject topobject

Het moderne RTM: Motorrijtuig MABD 1602 Reiger


Het motorrijtuig MABD 1602 Reiger representeert een uniek voorbeeld van de uitwerking van het plan tot modernisering van de interlokale trambedrijven. Het in 1950, door de centrale werkplaats van de RTM, gebouwde motorrijtuig was oorspronkelijk een motorwagen/personenrijtuig. Bij de RTM zijn voorts nog moderne stalen RTM rijtuigen aanwezig, wat resulteert in een waardige representant van een Moderne Interlokaal Trambedrijf.

De RTM MABD 1602 is van grote Cultuur Historische waarde en is in het Register Railmonumenten beoordeeld met een A-status.

Klik hier voor meer info over de RTM MABD 1602

 
Totaal 1991 objecten.